BinnenbrandMiddel Hegge - Schinnen

Hoofdpagina

Schinnen - 15 december 2006

Fotopagina
Datum 15 december 2006
Melding BinnenbrandMiddel 2748 1595 Hegge 96 6365 EE Schinnen
Soort Middel brand
Adres Hegge 96, Schinnen
Ingezette voertuigen 2747 (TS) - 2748- (TS) - 0751 (HW) - 2891 (OvD) - 1955 (HOvD)

Rond de klok van 11.00 uur 's avonds merkt een van de bewoners van Hegge in de gemeente Schinnen op dat er een rookontwikkeling plaats vindt onder het dak van nr 96. De alarmcentrale wordt in kennis gesteld en op dat moment zijn er al vlammen zichtbaar die onder de dakpannen vandaan komen. Onderweg naar het adres wordt er opgeschaald naar middelbrand. Beide tankautospuiten rukken uit en ook de hoogwerker is snel terplaatse.
D.m.v. een snelle inzet via de geforceerde voordeur dringt de aanvalsploeg door naar de 1'ste verdieping. Daar wordt al snel de brandhaard gelokaliseerd. De brand werd vertraagd doordat de dakconstructie bewerkt was met brandwerend materiaal. Deze combinatie zorgde ervoor dat erger werd voorkomen. De bewoonster van het pand was op het moment van de brand niet thuis. Een kanarie werd uit zijn benarde positie gered.
Een warmtecamara werd ingezet om eventuele niet-te-lokaliserende brandhaarden op te sporen. Na korte tijd gingen de hoogwerker en tweede tankautospuit retour kazerne.
Het nablussen en controleren van het pand heeft nog ruim anderhalf uur in beslag genomen.

Meer foto's ...