Jaarlijkse BBQ PV brandweer Schinnen

Hoofdpagina

Schinnen - 09 juni 2007

PV "Op tied d'r bie"


Op zaterdag 09 juni 2007 stond de jaarlijkse BBQ middag/avond op de agenda van personeelsvereniging “Op tied der bie”van Brandweer Schinnen. Op vrijdagavond voor de BBQ kregen enkele bestuursleden een beetje angstzweet, aangezien het overal een beetje veel aan het regenen was en de vooruitzichten voor de zaterdag niet veel beter was. De BBQ is overigens normaal altijd met veel zon gepaard gegaan en zou dit jaar dan voor het eerst met regen zijn.
Na telefonisch een spoed vergadering gehad te hebben werd besloten om toch maar rustig af te wachten tot de dag zelf. Toen men rond de klok van 16.00 uur op de kazerne aanwezig was om alles op te bouwen werd besloten om alle voertuigen buiten te stallen zodat we van de remise gebruik konden maken als feestzaal, dit aangezien er toch wat wolken in de lucht waren en de voorspelling niet veel anders was dan de dag ervoor. Tijdens het opbouwen kwam men er achter dat de commandant ook nog goed kan omgaan met geavanceerde geluidsapparatuur, hij heeft deze namelijk zonder hulp overgeplaatst van de kantine naar de remise.

Verder werden er diverse sta-tafels, tafels en banken geplaatst, werd de BBQ aangesloten en de tap in gereedheid gebracht. Om 17.00 uur lokale tijd kon het feest dan ook losbarsten. Mee en mee kwamen er mensen binnen en werd het wat drukker en gezelliger. En wat bleek ook het zonnetje had zijn weg weer naar Sjennè gevonden.

Aangezien het buiten redelijk weer was, de kinderen met een bal aan het spelen waren, werd er door een groot volwassen kind besloten om een 2-tal leggen frisdrank flessen met water te vullen, zodat de kids watervoetbal konden spelen. Maar ja u kunt het al raden, kinderen van brandweermensen en water gaat natuurlijk nooit goed. En zo kwam het dan ook dat binnen zeer korte tijd alle kinderen nat waren tot op hun onderbroek. Natuurlijk leuk voor de kids maar niet voor de moeders. Zelfs de commandant heeft met een trekker en dweil de gang droog moeten maken.

Uiteraard werd er ook nog gegeten. Dit jaar had het bestuur gekozen voor een BBQ in Italiaanse stijl. Zo waren er diverse salades, sausjes en Italiaansbrood, en niet te vergeten het overheerlijke vlees en vis. Bij deze weer een pluim voor Dave Culinair die alles voor op de BBQ geleverd heeft, en uiteraard Jeroen van Meens Dranken voor het leveren van het gerstenat en overige drankjes.

Zoals gewoonlijk was het ook deze keer weer ouderwets gezellig en werd er tot in de kleine uurtjes genoten van een hapje en een drankje. Uiteraard waren enkele collega’s bereid gevonden om te genieten van het frisdrank en niet van het heerlijke gerstenat, dit zodat de uitruk gegarandeerd bleef,  “Jongens bedankt voor jullie gewilligheid”.

Bij deze willen wij nogmaals iedereen die heeft mee geholpen aan deze geslaagde BBQ hartelijk bedanken voor jullie inzet om deze middag/avond te laten slagen, en op naar de volgende activiteit.

Namens Bestuur PV “Op tied der bie” Brandweer Schinnen.

Meer foto's
Blad 1
Blad 2