Zwemtest Commandant Thei Weelen

Hoofdpagina

Schinnen - 27 augustus 2007

Fotopagina


Op maandag 27 augustus jl. zou de laatste oefenavond plaats vinden van Thei Weelen, commandant brandweer Schinnen. Door diverse redenen en omstandigheden zou Thei per 1 september 2007 brandweer Schinnen verlaten. De laatste oefenavond was uiteraard voor het hele korps een goede reden om Thei voor de laatste keer in het zonnetje te zetten.

Enkele collega’s was ter oren gekomen dat Thei tijdens een try-out van een nieuwe sportkeuring het zwemonderdeel voorbij had laten schieten, reden (gedeeltelijk) onbekend. Zou het zo zijn dat er dan toch een brandweerman is die watervrees heeft ???

Voor ons de uitdaging om Thei toch in het water te krijgen. Na wat rond gebeld te hebben konden we terecht in het zwembad van Sportsociëteit Reuvers te Schinnen.

Bij deze willen we dan ook Sportsociëteit Reuvers Schinnen bedanken voor het beschikbaar stellen van het zwembad.

Rond de klok van 18.00 kwam Thei aan op de kazerne, hij keek toen een beetje raar op omdat er al meerdere collega’s aanwezig waren terwijl er normaal bijna niemand zo vroeg aanwezig is. Toen hij richting remise liep stond daar een zwembadje vol met water en ernaast een mooie rode overall. Toen ging bij hem langzaam een lampje branden en voelde hij nattigheid. Zijn eerste reactie: nee ik ga niet het water in. Hierop werd hem gevraagd om eens in de kofferbak van zijn auto te kijken…………..en wat trof hij hier aan……….jawel zijn sporttas gevuld met zwemkleren. Deze had Monique, de vrouw van Thei, klaar gezet. Nu was er echter geen ontkomen meer aan en mocht Thei alsnog de zwemtest afleggen onder toezicht van ons.

Over het resultaat van de zwemtest valt te twisten en zijn wij allen het nog niet helemaal met elkaar eens. Ondanks dit mocht Thei toch een zwemvaardigheidscertificaat in ontvangst nemen.

Toch is dit niet de laatste oefenavond van Thei geweest binnen brandweer Schinnen daar hij nog commandant blijft tot 1 november 2007.

Dus Thei: wat staat jouw nog te wachten op je echte laatste oefenavond ???

Voor jouw een vraag voor ons een weet.

Meer foto's
Blad 1
Blad 2