Dienstverlening diesel lekkage - Thermiekstraat Nuth

Hoofdpagina

Nuth - 04 januari 2008

Fotopagina
Datum 04 januari 2008
Melding Dienstverlening
Soort Kleine hulpverlening
Adres Thermiekstraat 23 6361HB Nuth
Ingezette voertuigen 2747 (TS) - 2891 (OvD) - 0771 (HV) - 1993 (Chauffeur v. dienst) - 1998 (RAGS) - AOV (Milieu)


Diesel lekkage aan vrachtwagen.

Op het begin van de vrijdagavond werd de dienstdoende ploeg van brandweer Schinnen gealarmeerd voor een dienstverlening op de Thermiekstraat te Nuth. Op verzoek van de alarmcentrale ging de TS van Schinnen ter plaatse om polshoogte te gaan nemen bij een vrachtwagen die waarschijnlijk een diesel lekkage zou hebben, deze vrachtwagen zou bij een bedrijf op het terrein staan.

Aangekomen trof men inderdaad een trekker met oplegger aan die door een verkeerde draai manoeuvre een brandstoftank onder de wagen lek had gereden.  Aanwezig personeel van het ter plaatse liggend bedrijf had reeds de rioolkolken al afgedicht maar wist wel te verteleen dat er al een onbekende hoeveelheid diesel het riool in was gelopen. In totaal was er al ongeveer 600 liter diesel uit de tank weggelopen.

Hierop besloot de bevelvoerder toch voor de zekerheid de HV van kazerne Brunssum alsmede de Officier van dienst te laten komen.
Toen deze eenmaal ter plaatse waren bleek er voor de HV weinig te doen en kon deze alweer vrij snel retour kazerne.

Voor de zekerheid werd door de OvD ook nog de Regionaal Adviseur Gevaarlijke Stoffen ter plaatse geroepen. Onderzoek van hem wees uit dat er zich verder geen gevaar voor deed en dat de verdere afhandeling zaak was voor de gemeente en het bedrijf waar de vrachtwagen stond. Hierop konden alle voertuigen weer retour kazerne.

Foto’s : Foto en video team brandweer - R. Lamberiks
Foto’s : Pablo Driessen
Meer foto's
Blad 1
 

19:05:26 04-01-08 Dienstverlening 2747 Thermiekstraat 23 6361HB NUTH