Binnenbrand Schinnen

Hoofdpagina

Schinnen - 05 juni 2008

Fotopagina
Datum 05 juni 2008
Melding Binnenbrand 2747 0751 2891 BREYENRODE 11 6365CT SCHINNEN
Soort Kleine brand
Adres Breijenrode 11 Schinnen
Ingezette voertuigen 2747 (TS) - 0751 (HW) - 2891 (OVD)


Donderdagmiddag kwam bij brandweer Schinnen de melding binnen van een binnenbrand.

Op 5 juni 2008 om 13.20 uur werd de brandweer van Schinnen TS 2747 en de hoogwerker van Brunssum HW 0751 gealarmeerd voor een binnnenbrand Breijenrode 11 in Schinnen.
6 Min na alarmering was de TS van Schinnen terplaatse en de enige info wat ze hadden was dat er misschien nog iemand in het huis aanwezig kon zijn. De zoon de huizes lag op het moment van de brand te slapen en werd gelukkig gewekt door de rook en is hierop via het slaapkamerraam en een ladder, die door een buurtbewoner onder het raam was geplaatst, naar buiten kunnen vluchten.
Na de voordeur geopend te hebben kwam er een dikke vettige zwarte rook naar buiten. Nummer 1 en 2 zijn met een hogedrukstraal naar binnen gedrongen en al snel waren zij bij de brandhaard. Daar er misschien nog iemand in het pand aanwezig kon zijn, zijn 3 en 4 samen met de bevelvoerder naar boven gegaan voor een verkenning naar mogelijke slachtoffers.
Ook op de bovenverdieping stond het stijf van de rook maar er waren gelukkig geen personen meer in het pand aanwezig. Hierop besloot de bevelvoerder voor het afblussen van de brandhaard waarna begonnen kon worden met repressief ventileren. Tijdens het ventieleren werden er nog twee waterschildpadden gevonden in gitzwart water. Na de schildpadden in schoon water te hebben gezet hebben ook zij het overleefd.
De schade is enorm, zowel op de benedenverdieping als op de bovenverdieping lag een dik pak roet waardoor het huis voor langere tijd onbewoonbaar is. 1,5 uur na alarmering was de TS van Schinnen ingepakt en keerden ze terug naar de kazerne. Voor de HW 0751 was er nagenoeg niets te doen.

Foto's: Pablo Driessen (Nuth)

Meer foto's