Dienstverlening klein - Veeweg Schinnen

Hoofdpagina

Schinnen - 15 aug. 2008

Fotopagina
Datum 15 augustus 2008
Melding Dienstverlening 2747 Hegge 84 6365EE Schinnen
Soort Kleine dienstverlening
Adres Hegge 84 6365EE Schinnen
Ingezette voertuigen 2747 (TS)


Brandweer vangt Ara papegaai.

Op het begin van de vrijdagavond werd brandweer Schinnen gealarmeerd voor een dienstverlening. Bij het inmelden naar de alarmcentrale gaf de centralist door dat hij een leuke dienstverlening voor de TS had. Op Hegge te Schinnen zou ter hoogte van huisnummer 84 een Ara papegaai uit zijn kooi gevlogen zijn en hoog in een boom zitten.

De ter plaatse gekomen bemanning trof inderdaad een mooie grote blauw/gele Ara aan in een hele hoge boom. Aangezien dit geen alledaagse dienstverlening is, was dan ook de grote vraag hoe men deze schitterende vogel kon vangen. Uiteindelijk werd toch besloten om de dierenambulance ter plaatse te laten komen.

Echter tijdens het wachten op de dierenambulance kwam een buurtbewoner die enkele jaren een aantal Ara’s had gehad met enkele goede tips. Na het opvolgen van deze tips vloog de Ara uit de boom en lande op een dakraam dat goed te bereiken was. Aangezien de buurtbewoner die ook ooit Ara papegaaien heeft gehad nog ter plekke aanwezig was ging deze met de bewoner van het huis richting dakraam. Na een enkele poging lukte het deze heer dan ook om de Ara te vangen en netjes en veilig weer in de kooi te plaatsen.

Alom een niet alledaagse klus die mede dankzij een behulpzame buurtbewoner snel geklaard was.

Foto’s  : Foto en video team brandweer  -  R. Lamberiks