Kinder vakantie werk Schinnen

Hoofdpagina

Schinnen - 06 aug. 2009

Fotopagina
Datum 30 juli en 06 aug. 2009
Melding KVW Schinnen
Soort Onderlinge samenwerking
Adres Kazerne Schinnen
Ingezette voertuigen 2747 (TS)


Een leuke middag tijdens kindervakantiewerk samen met brandweer Schinnen.


Donderdag 30 juli en donderdag 6 augustus had de brandweer voor ons een 4 tal leuke,leerzame en spannende opdrachtjes voor de kids in petto.
Na de middag pauze konden de kids bij de brandweer van alles gaan doen in groepjes van 10 en een leider .  Ze wisselden steeds een plekje door om vervolgens alles een keertje te hebben gezien of gedaan.
Zo konden er stalen buizen doorgeknipt worden met een speciale kniptang. Die kniptang die wordt ook gebruikt om auto’s open te knippen.

Een stukje verder stond er een huis met allemaal raampjes en een deur waar vlammen uitkwamen,de kids moesten het huisje blussen ,dan vielen de vlammetjes om , en zo mochten ze allemaal blussen, want de vlammen kon je weer rechtop zetten!
De kinderen kregen ook nog een rondleiding door de kazerne en de kleedkamers waar alle schoenen,helmen,pakken etc  allemaal hangen. Als ze binnen alles gezien hadden gingen ze naar  buiten en mochten de brandweer auto van buiten en binnen bekijken.
Als 4e onderdeel mochten de kinderen zelf blussen, ze kregen dan een jas van de brandweer aan en een helm op,een brandblusser in de handen en blussen maar op echte vlammen. Alleen was het de eerste donderdag te winderig waardoor  we niet verder konden gaan en de 2e week was het kapot en niet terplekke te repareren.

De 1e week was het ook niet zo warm,maar de 2e week was het echt warm,dus toen alle kids waren geweest ging het vuur pas beginnen ………………..watergevecht.

Ik wil jullie bedanken voor deze 2 middagen en op een  goede samenwerking,

Met vriendelijke groet,
Sharon

Foto’s : Sharon (KVW Schinnen)Meer foto's
Blad 1
 

- - -