Middelbrand Dorpstraat Oirsbeek

Hoofdpagina

Schinnen - 04 jan. 2010

Fotopagina
Datum 04 jan. 2010
Melding Binnenbrand Middel
Plaats Dorpstraat Oirsbeek
Voertuigen 0740 (TS) – 2747 (TS) – 0751 (AL) – 0691(OvD) - 1595 (HOvD)


Middelbrand Dorpstraat Oirsbeek.

Op maandag 04 januari jl. werd de dienstdoende ploeg van kazerne Schinnen gealarmeerd voor een middelbrand aan de Dorpstraat te Oirsbeek. Enkele minuten eerder was er al een melding op de alarmcentrale binnengekomen van een binnenbrand in een schuur annex garage. Daarop is in eerste instantie kazerne Brunssum gealarmeerd voor de tankautospuit en autoladder. Bij aankomst van de eerste wagen sloegen de vlammen reeds al uit het dak waarop de bevelvoerder opschaalde naar middelbrand.

Hierop volgend werd de dienstdoende ploeg van Schinnen gealarmeerd en hierop is men met de tankautospuit ter plaatse gegaan. Tijdens het aanrijden kreeg men door dat 2 collega’s ademlucht diende om te hangen om een binnenaanval te doen en 2 collega’s diende te zorgen voor de waterwinning.

Een snelle en goede inzet van 1 straal hogedruk en 2 stralen lagedruk heeft er voor gezorgd dat de schade beperkt bleef tot het dak en het eerste gedeelte van de ongeveer 60 m2 tellende schuur annex garage. Na 2,5 uur werken, veel koude en ijs kon men retour kazerne.

Foto’s : Raoul Lamberiks FVT Limburg-Zuid
Meer foto's
Blad 1
Blad 2

 

Middelbrand Dorpstraat Oirsbeek