Outdoor experience post Schinnen

Hoofdpagina

Ardennen (BelgiŽ) - 04/05 juni 2011

PV "Op tied d'r bie"


Post Schinnen is een outdoor weekend c.q. teambuildings activiteit aangeboden, dit alles na aanleiding van de prestaties van onze post Schinnen. De post was merendeels compleet en haalde de opkomsttijden in 2010, dit alles zonder verplichte consignatie. Een prestatie van formaat voor een vrije instroom post.
Met 18 mensen van Schinnen vertrokken we om 9:00 uur in de ochtend van 4 juni richting Belgische Ardennen. Bepakt en bezakt met vooral kleding om de activiteiten te doen, versnaperingen, fris en bier werd de reis begonnen.

Het geplande programma die dag bestond uit quad rijden, handboogschieten buksschieten en het befaamde PAIN(T)BAll spel.

Na ťťn uur reizen arriveerden we in de Ardennen hier ontstond het eerste dilemma. Bij het quad verhuurbedrijf spraken de Walen alleen maar Frans en ondanks dat we Frans allemaal kennen (maar alleen in persoon) was het moeilijk communiceren. Met gebruik van wat primitieve communicatiemiddelen, namelijk handen en voeten, konden we duidelijk maken wat we kwamen doen. Nadat de groep in tweeŽn was gesplitst vertrok de eerste groep op de quads de mooie landweggetjes en bossen in van de Belgische Ardennen. De tocht duurde 2 uur en leidde ons langs het prachtige natuurgebied van de streek. Echter echt genieten kon niet altijd van dit natuurlijk schoon want daar waar het mogelijk was probeerde de Belgische gids nieuwe snelheidsrecords te behalen tot hilariteit van de groep. Kortom een prachtige ervaring die een mix was van natuurlijk schoon en stof happen. De andere groep ging de bossen in om het boogschieten en buksschieten te praktiseren. In enkelen van ons bleek een ware Robin Hood verstopt maar de meesten waren blij dat ze het bord raakten. Na de lunch werd gewisseld. De groep die de quadgroep ging aflossen was verbaasd over het stoffige uiterlijk dat de eerste groep op de quads had opgelopen.

Daarna was het zover; het PAIN(T)BALL spel ging beginnen. De groep werd in tweeŽn gedeeld, de spelregels werden uitgelegd. Overalls en wapens werden verstrekt en paintballs geladen. Het slagveld was een dicht begroeid stuk bos. Beide groepen kregen een vlag verstrekt die men van elkaar moest veroveren. Het eerste spel was echter al vlug gedaan, terwijl anderen zich richtten op het vooral in het verwikkeld raken in een vuurgevecht, liepen Bryan en Iwan met de vlag van de tegenpartij naar de oefenleiding en het spel was gewonnen. Deze vlag kon vrij rustig worden ingenomen daar er weinig tot geen bewaking opzat.

Dus dan maar hetzelfde spel overnieuw, dit verliep echter heel anders, beide kazernechefs hadden zich nu bedacht dat ze alleen hun eigen vlag zouden verdedigen op een berg topje. Iedereen zat weer vol in het vuurgevecht echter John W. en Pascal zaten op het vinkentouw. Zij namen dan ook beide kazernechefs onder vuur met scherpschutters precisie wat resulteerde in 2 kermende kazernechefs die kroelden van ellende in het struikgewas. De vlag was veroverd door de andere partij.

Het volgende spel was ieder voor zich, toch vormden zich partijen die elkaar onder vuur namen. Volgens mij ging het in dit spel erom hoeveel blauwe plekken je bij de ander kon veroorzaken. Dit leidde tot grote hilariteit en vooral veel plezier. Dit spel leverde een grote winnaar op, Jordi hij had de meeste blauwe plekken. Nog eenzelfde spel volgde met weer dezelfde winnaar.

Nu was het tijd om ons terugtrekken naar de herberg waar we vertoefden en waar we in de avond gingen genieten van een BBQ. Daar aangekomen was het eerst tijd om ons te verfrissen en te douchen en de slaapvertrekken in te richten. Met wisseling van de wacht voor het douchen werd hier en daar al genoten van het goudgele bronwater uit Thull, Alfa geheten. Er werden wat fotoís door onze huisfotograaf Gerald gemaakt. De dag werd met veel bravoure en hilariteit herbeleefd. Tevens werden de blauwe plekken getoond en inderdaad, de grote winnaar was Jordi, ondanks dat iedereen blauwe plekken had was Jordi toch echt een grote blauwe plek. We maakten ons dan ook bezorgd of men Jordi niet in quarantaine zou leggen als we grens terug overgingen, uit angst voor de een of andere enge ziekte.

Tijd om te genieten van de BBQ, onder het genot van drinken en lekker eten werd de dag nogmaals herbeleefd. Het was leuk om te zien hoe verbonden de groep was en plezier met elkaar beleefde. Na nog wat genieten van drankjes en gezamenlijk opruimen werden de slaapvertrekken opgezocht. Al vroeg lag iedereen in bed, moe van de inspanningen die geleverd waren die dag. Ondanks een enkele verdwaalde bezem in iemands slaapzak en een verplaatste kast lag iedereen al vlug te slapen.

De volgende dag was iedereen vroeg uit de veren, wachtend op het ontbijt keek men uit naar wat de dag te brengen had. De kajaktocht stond op het programma. Toen iedereen geprepareerd was voor deze tocht gingen we rond half elf met kajaks en busjes richting vertrekpunt aan de Ourthe. De tocht duurde 2 uur en leidde door hartje Ardennen. Deze tocht werd afgewisseld met kajakken, lopend door het water met de kajak en ongewenst zwemmen. Het zal duidelijk zijn dat we veel gelachen hebben tijdens deze tocht. Midden in de tocht is nog een groepsfoto gemaakt van iedereen die half verzopen was. De reden hiervoor was dat een aantal mensen van de groep had besloten dat hier niemand droog zou passeren. Het aankomstpunt was een moment van veel plezier, namelijk toen William Sharon en Jordi aankwamen vonden zij het nodig om hun instap technieken te demonstreren. Tot groot plezier van de groep bestond die uit de instap waterhap methode. Marc vertelde nog even hoe zijn reis was verlopen met Peter K. Peter vond de tocht moeilijk en vermoeiend en had verteld dat hij te voet of met de trein zou gaan, of de tocht helemaal niet zou afmaken. Toen ze ook nog vastliepen met hun kajak tot hilariteit van omstanders, die aldus Peter, hem uitlachte, waarop hij tegen Marc zei stop met lachen jij en roei; die mensen lachen ons uit. Allen doodop aangekomen achter onze herberg aan de Ourthe, was het weer tijd om te douchen en in te pakken. We gingen na een heel actief weekend met vele plezierige momenten, richting huis. Aangekomen in Schinnen in de kazerne werd nog genoten van een gezamenlijk etentje waarna iedereen voldaan huiswaarts keerde.

Verslag: Bryan Clear
Foto's: Gerald - Bryan - Jordi - Sharon - Pascal

Namens eenheid Schinnen willen we ook Brandweer Zuid Limburg bedanken voor het aanbieden van dit geweldige evenement.

Meer foto's
Blad 1
Blad 2
Blad 3
Blad 4
Blad 5
Blad 6
Blad 7
Blad 8
Blad 9