Peter van Lent geeft " Ja " -woord aan Sandra Postuma

Hoofdpagina

Gemeentehuis Schinnen - 2 augustus 2007

Fotopagina

Collega Peter van Lent stapt in huwelijksbootje


Na 18 jaar samenwonen en hokken, een knappe dochter, Lisa, van 10 jaar en dus huisje, boompje, beestje, vond Peter van Lent, brandweer Schinnen, het toch maar eens tijd worden om zijn vriendin en wederhelft Sandra Posthuma ten huwelijk te vragen. Peter kennende zou dit op een heel speciale manier gebeuren, en wel is dit ook op een wel hele speciale manier gebeurd.
Peter heeft veel ervaring in het spelen van Sinterklaas, dit aangezien hij jaarlijks binnen familiekringen optreed als de broer van Sinterklaas. Op 2 juni dit jaar heeft Sandra haar 40ste (lees 35ste) verjaardag gevierd, dit was een groot feest aangezien dit ook een feest was voor een ander familielid.
Twee feestvarkens…………dan kan Sinterklaas het natuurlijk niet maken om niet langs te komen heeft Peter toen gedacht. Zo kwam hij dus op het idee om als Sinterklaas op dit feest een bezoek te brengen. Tijdens dit bezoek had Sinterklaas voor beide feestvarkens een cadeautje bij zich.
Sandra kreeg als tweede het cadeautje en zag na het uitpakken hiervan dat ze een knie/tuinmatje had gekregen van de goedheiligman. Tja, wat moet ik nu in hemelsnaam hiermee vroeg ze zich af, en hierop werd haar het cadeau weer afgenomen door de Sint.
Hierop volgend begon de Sint zich uit te kleden, en wat bleek, dit was de hulp sint in de persoon van Peter. Echter kon Peter haar wel antwoorden op de vraag waarom een tuinmatje als cadeau, hij had dit namelijk zelf nodig. Na het matje neergelegd te hebben voor Sandra ging Peter voor haar op de knieën en vroeg in bijzijn van alle feestgangers of Sandra zij vrouw wilde worden.
Het antwoord hoeven wij uiteraard niet te vermelden, anders was deze tekst nooit geschreven.

En zo kwam het dat wij, brandweer Schinnen, op donderdag 2 augustus om 09.45 uur in vol ornaat en met 3 voertuigen bij het bijna kersverse bruidspaar op de stoep stonden.
Ze wisten wel dat ze opgehaald zouden worden door de brandweer, maar dat er 3 voertuigen en een 10-tal collega’s bij waren, was voor beide een grote verrassing. Hierdoor kwam het ook dat heel Schinnen uitliep voor deze trouwstoet, want u begrijpt natuurlijk dat dit alles gepaard ging met de nodigen toeters en bellen.
Eenmaal aangekomen bij het gemeentehuis van Schinnen, begaf eenieder zich richting de raadszaal waar de huwelijksceremonie voltrokken werd. In de tussen tijd bouwde de aanwezige collega’s een erehaag voor het bruidspaar op.
Toen het bruidspaar weer naar buitenkwam stond de erehaag klaar voor hen (samen met dochter Lisa) klaar. Tevens werd er een mooie mistlaag voor hen gemaakt door middel van een viertal co2 blussers. Hierna was het tijd voor een ieder om dhr. en mevr. van Lent en dochter Lisa te feliciteren met hun huwelijk. Daarna werden ze weer door de gehele brandweerstoet naar het feestadres gebracht.

Wij, brandweer Schinnen, wensen Sandra en Peter (en natuurlijk Lisa niet te vergeten) veel liefde, geluk en gezondheid voor in de toekomst.

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE HUWELIJK


Het Bestuur van PV “Op tied der bie”
Brandweer Schinnen

Foto’s gemaakt door: Gerald Pierlo, Raoul Lamberiks en Freek Posthuma