Forel vissen en aansluitend de jaarlijkse BBQ PV brandweer Schinnen

Hoofdpagina

Opoeteren/Schinnen - 24 aug. 2008

PV "Op tied d'r bie"


Op zondagochtend 24 augustus 2008 liep bij een aantal leden van personeelsvereniging “Op tied d’r bie”van brandweer Schinnen al rond de klok van 05.30 uur de wekker.
Reden hiervan was dat er rond half zeven die ochtend vanaf de kazerne in Schinnen vertrokken werd richting Opoeteren in België. Hier had het bestuur van de personeelsvereniging een grote vijver afgehuurd om vanaf 07.00 uur tot 12.00 uur te gaan forelvissen.

Zowel jong als oud vertrok dan ook op dit, voor een zondag, vrij vroeg tijdstip vol goede moed, in de hoop s’middags met een grote vangst terug te keren in Schinnen. Echter een enkeling ging met eigen vervoer van thuis uit, dit omdat men niet zo vroeg kon of wilde opstaan. Namen noemen we liever  niet maar de commandant weet wel wie we bedoelen.

In totaal werden er een 80 tal forellen uitgezet. Ondanks dat er redelijk wat acrobatische handelingen werden verricht en dat de versschillende vismethodes tussen een manschap, bevelvoerder en OvD duidelijk zichtbaar waren werden er in totaal toch ongeveer een 60 tot 70 forellen uit het water gevist.

Na het hengelen werden de forellen door een 2-tal personen ter plaatse direct schoongemaakt zodat deze bij thuiskomst in de diepvriezer konden en klaar voor consumptie waren.

Bij terugkomst op de kazerne had een ieder nog even de tijd om zich thuis op te frissen en te ontdoen van de naar vis stinkende kleding. Dit was nodig omdat in de middag uren ook nog een BBQ op het programma stond.
Uiteraard was de deelname aan deze BBQ vele malen groter dan aan het forelvissen. Waarschijnlijk komt dit toch door het tijdsverschil en zijn er toch collega’s die niet vroeg uit hun veren kunnen komen.
Zoals men gewend is van het bestuur had men ook dit jaar weer alles mooi opgebouwd zodat het en gezellige en leuke middag/avond was voor jong en oud.

Namens Bestuur PV “Op tied der bie” Brandweer Schinnen.

Ook dit jaar werd danken we weer:

Catering: Dave Hoofwijk - Dave Culinair
Drank: Jeroen Meens - Meens dranken

Meer foto's
Blad 1 - Vissen
Blad 2 - BBQ
Blad 3 - BBQ