Zeskamp Brandweer Beek en Brandweer Schinnen

Hoofdpagina

Beek - 15 september 2007

PV "Op tied d'r bie"
Datum 15 september 2007
Melding Zeskamp BRW Beek & BRW Schinnen
Soort Waterpret
Adres Zwembad de Haamen & kazerne Beek
Ingezette voertuigen diverse zwembad-attiributen - BBQ - DJpaul


Al enkele jaren bestond het idee er om een gezamenlijke Zeskamp te houden tussen de brandweerkorpsen van Schinnen en Beek. Dit idee was ontstaan nadat het korps van Schinnen een keer de dienst voor haar Beekse collega’s had waargenomen daar zei een zeskamp hadden in het Beekse. Voor beide besturen van de personeelsverenigingen een goede motivatie om dit te organiseren. Zo kwam het er dan ook van dat de eerste zeskamp tussen beide brandweerkorpsen heeft plaatsgevonden op zaterdag 15 september 2007 te Beek
Rond de klok van 13.00 uur vertrok een delegatie uit het Schinnense richting Beek. Dit met een groep verzorgers en supporters. Aangekomen bij de kazerne van Beek was er nog tijd om te genieten van een kop koffie en troffen de verzorgers hun laatste voorbereidingen, want uiteraard moest de doping bij sommige zeskampers nog toegediend worden in de koffie. Om 14.00 uur vertrok de hele stoet te voet, dit was tevens de warming-up, richting het zwembad de Haamen in Beek.

Omgekleed en al kon men beginnen aan het grote spektakel. Beide korpsen werden samengevoegd en hieruit werden teams gemaakt van 5 personen. In totaal waren er 4 teams die elk een 4 tal (was het dan toch een vierkamp in plaats van een zeskamp ???) spellen dienden te verrichten. Uiteindelijke winnaars was team 5 (ondanks dat er maar 4 deelnemende teams waren)
Als laatste moest er toch nog eventjes een kleine strijd gehouden worden tussen het Schinnense en het Beekse. Hiervoor werden er 2 groepen gemaakt van elk even veel personen er werd er een estafette gehouden. Deze werd (helaas) gewonnen door de collega’s van brandweer Beek. Heren nogmaals gefeliciteerd, ondanks dat jullie niet helemaal eerlijk hebben gespeeld (hahahahahahaha).
Na de prijsuitreiking begon iedereen honger te krijgen en werd het tijd om de aan de BBQ te beginnen. Op de kazerne van Beek werd alles in gereedheid gebracht en kon men tot in de late uurtjes genieten van een heerlijke BBQ, een drankje en muziek van een goede DJ.
Collega’s van Brandweer Beek nogmaals gefeliciteerd met jullie winst van de zwemestafette. Collega’s van Schinnen en Beek die in beide gemeentes zijn gebleven voor de dienst te draaien ook bedank hiervoor.
Beide PV’s bedankt voor deze goed georganiseerde zeskamp met BBQ.

Foto's genomen door Raoul Lamberiks van het Foto & Videoteam Brandweer