Sinterklaas rust uit in Kasteel Doenrade

Hoofdpagina

Doenrade - 26 november

PV "Op tied d'r bie"

Op zondag 26 november 2006 zaten de kinderen van Brandweer Schinnen weer in spanning te wachten op Sinterklaas en zijn Zwarte Piet. Zij werden rond de klok van 15.00 uur verwacht op de kazerne in Schinnen.
Zouden Sint en Piet dit jaar wel eens rechtstreeks zelf naar de kazerne komen ???????, vorig jaar zaten zij in de kazerne van Brunssum terwijl zij in Schinnen moest zijn. Sint was echter niet vergeten dat hij om 15.00 uur op de kazerne moest zijn, want hij had in Kasteel Doenrade een kamer gereserveerd om even uit te rusten. Echter was Zwarte Piet vergeten om de wekker te zetten waardoor zij zich dus hadden verslapen.
Gelukkig had de Sint hier een oplossing voor en belde dus naar de brandweerkazerne in Schinnen en vroeg of de kinderen hem en Zwarte Piet konden komen ophalen met de brandweerwagens.
Zo gebeurde het dus dat alle kinderen met 3 brandweerwagens richting Kasteel Doenrade vertrokken om de Goed Heiligman en zijn Piet op te halen.
Op de kazerne had de Sint voor iedereen een woordje. Na dit woordje kreeg ieder kind een mooi cadeau van Sint en Piet. Zoals voorgaande jaren waren uiteraard ook enkele volwassenen aan de beurt om eventjes bij de Sint langs te komen.

We mogen weer terug kijken op een mooi Sinterklaasfeest bij Brandweer Schinnen.

Namens de Personeels Vereniging “Op tied d’r bie”, bedanken wij Sint en Piet weer voor deze gezellige middag. Kasteel Doenrade wordt bedankt voor het ter beschikking stellen voor een van hun kamers waar Sint en Piet hebben mogen uitrusten.

Sint en Piet tot volgend jaar.

Meer foto's ...